+370 655 49909
Autorizacija:

Naudinga žinoti

Blakstienų balzamas

Blakstienų balzamas

Rytinis akių makiažas – tai ritualas, kurį atlieka didžioji dauguma dailiosios lyties atstovių. Juk ne veltui sakoma, kad „akys – tai sielos veidrodis“! Tačiau net švelniausia blakstienų padažymo ir parietimo procedūra - stresas tiek plaukams, tiek odai, galintis sukelti sudirgimą ir šerpetojimą, blakstienų silpnėjimą, plonėjimą ir augimo sulėtėjimą. Štai kodėl kokybiškos blakstienų priežiūros priemonės – tikra būtinybė, nors mes ją ne visada aiškiai suvokiame. BLAKSTIENŲ BALZAMAS maitina ir minkština sausą, pažeistą bei sutrūkinėjusią odą, stiprina blakstienas – tiek patį plauką, tiek ir svogūnėlį. Blakstienos pradeda greičiau augti ir atgauna sveiką išvaizdą.

 

Kiekvienas augalinis aliejus savaip veikia odą, nelygu jo sudėtis. Todėl mes, siekdami optimaliai subalansuoti kosmetikos priemonės sudėtį, įtraukiame į ją ne vienos, o kelių rūšių aliejus. BLAKSTIENŲ BALZAMO pagrindą sudaro vynuogių kauliukų, ricinos ir simondsijų aliejų kompleksas.

 

Vynuogių kauliukų aliejus, gaunamas iš vynuogių kauliukų šalto spaudimo metodu, maitina ir minkština odą, saugo ją nuo drėgmės praradimo. Šis aliejus išsiskiria ypač didele vitamino E (iki 135 mg%) bei polinesočiųjų riebalų rūgščių koncentracija. Vien linolo rūgšties jo sudėtyje – net 76%, o tai yra tikras rekordas!

 

1. Polinesočiosios riebalų rūgštys užtikrina apsauginio lipidinio mūsų odos sluoksnio vientisumą. Linolo rūgštis svarbus barjerinių epidermio struktūrų komponentas. Jo trūkumas pasireiškia odos sausėjimu ir šerpetojimu - barjerinių funkcijų sutrikimo požymiais. Nepakeičiamos riebalų rūgštys – būtina raginio odos sluoksnio lipidinių pluoštų statybinė medžiaga. Be jų odos barjeras tiesiog suyra į gabalus.

 

2. Linolo rūgšties trūkumas prisideda prie uždegiminių procesų išsivystymo. Iš polinesočiųjų riebalų rūgščių sintetinami prostaglandinai – į hormonus panašios medžiagos, valdančios uždegiminių odos reakcijų vystymąsi. Būtent iš linolo rūgšties gaunami prostaglandinai PG E1, slopinantys uždegimines reakcijas.

 

3. Be to, sočiųjų ir nesočiųjų rūgščių santykis lemia ląstelių membranų būklę: kuo didesnis polinesočiųjų riebalų rūgščių procentas, tuo mūsų odos ląstelių biologinės membranos plastiškesnės.

 

Ricinmedžio žaliava Nilo slėnyje buvo naudojama aliejui spausti dar VII amžiuje prieš Kristų. Ricinos aliejus neužšąla, nesioksiduoja kontaktuodamas su oru, nepasidengia plėvele ir neišdžiūna. Tai puikus kosmetinis aliejus, pasižymintis antimikrobinėmis, priešuždegiminėmis ir stimuliuojančiomis savybėmis. Nuo senų senovės jis buvo naudojamas plaukų, blakstienų ir antakių priežiūrai, seborėjos ir difuzinio plaukų slinkimo gydymui. Literatūroje pažymima, kad šis aliejus „pašalina pigmentines dėmes, šviesina odą, suteikia jai dailesnį atspalvį, veiksmingai šalina smulkias raukšleles“. Mes naudojame tik farmakopėjinį ricinos aliejų, kuris naudojamas medicinoje:tarkime, įeina į Višnevskio tepalo ir taip vadinamo elastinio kolodijaus, skirto smulkioms žaizdelėms vilgyti, sudėtį; taip pat naudojamas chirurgijoje kaip išorinė priemonė žaizdoms, nudegimams ir opoms gydyti, odai minkštinti.

 

Simondsijų aliejus gaunamas amžinai žaliuojančio krūmo, augančio tik karštame ir sausame klimate, sėklų šaltojo spaudimo metodu. Šiandien jis spaudžiamas Argentinoje, Meksikoje, Kalifornijoje, Arizonos valstijoje JAV ir Izraelyje. Simondsijų aliejus neturi analogų augalų pasaulyje. Chemiko požiūriu tai yra skystas vaškas, linijinių esterių mišinys, sudarytas iš omega-9 riebalų rūgščių ir omega-9 riebalinių spiritų. Simondsijų aliejus nepaprastai atsparus oksidacijai. Egipto piramidėse randami šio aliejaus pavyzdžiai pilnai išsaugojo savo savybes iki šių dienų; negana to, kaitinamas 3700C temperatūroje 4 paras jis išsaugo savo sudėtį nepakitusią.

Simondsijų aliejaus sudėtis labai panaši į odos: maždaug ketvirtis odos riebalų – tai vaško esteriai, savo sudėtimi panašūs į simondsijų aliejaus. Dėl puikių drėkinamųjų savybių šį aliejų ypač rekomenduoja kosmetologai sausai, uždegimo pažeistai ir vystančiai odai puoselėti, taip pat kaip priemonę nuo raukšlių aplink akis. Drėkinimo efektyvumo tyrimai parodė, kad simondsijų aliejus veiksmingai sulaiko drėgmės pasišalinimą per odą, todėl padidėja odos stangrumas ir sumažėja smulkių raukšlelių tinklas.

Aliejus grąžina tonusą lūžinėjantiems ir blizgesį praradusiems plaukams, gerina jų būklę bei saugo nuo žalingų aplinkos veiksnių. Taipogi stiprina plaukus, ypač nusilpusius dėl pernelyg intensyvios priežiūros, saugo juos nuo slinkimo, suteikia švytėjimo ir blizgesio.

 

Labai svarbią funkciją BLAKSTIENŲ BALZAMO sudėtyje atlieka ir aromaterapinis kompleksas, sudarytas iš gyvybinių jėgų suteikiančių miros, snapučių ir kvapiųjų kanangų aliejų.

 

Miros aliejus, kaip tvirtina aromaterapeutai, yra viena subtiliausių ir giliausių gyvybingumą žadinančių substancijų. Dar senovės kinų medicinoje mira buvo naudojama „senėjimo atitolinimui ir kūno bei proto atjauninimui“. Aliejus išsiskiria priešuždegiminiu, antiseptiniu, tonizuojamuoju poveikiu. Padeda atstatyti jėgas, atjauninti vystančią odą ir sumažinti raukšlių skaičių. Jo veikiama oda tiesiog atgyja, tampa standesnė, įgauna aksominio švelnumo. Mira (senojoje rusų kalboje – „mirna“) „išveda iš kančios tamsybių“, pašalina emocinę įtampą, padeda sušvelninti depresijos požymius, atjauninti visas organizmo sistemas.

 

Galingas regeneracinis snapučių aliejaus poveikis pripažįstamas nuo senų senovės. Kadaise jis buvo laikomas gydomąja priemone, padedančia sugyti lūžiams ir net išgydyti vėžį. Dėl reparacinių savybių snapučių eterinis aliejus tiesiog stebuklingai veikia odą: pašalina sudirgimą, įvairios kilmės dermatito požymius, odos infiltratus, padeda greičiau gyti žaizdelėms ir įpjovimams, suaktyvina odos regeneraciją po nudegimo ir nušalimo, skatina limfos apytaką ir toksinų pasišalinimą.

Snapučių aliejus reguliuoja riebalinių liaukų sekreciją ir kraujo apytaką, todėl aromaterapeutai rekomenduoja šią priemonę naudoti plaukų trinkimui bei skalavimui. Snaputis – tikras kosmetologas, padedantis įveikti odos senėjimo požymius, įvairius uždegiminius procesus bei stresines reakcijas. Be to, jis garsėja antidepresantinėmis ir adaptogeninėmis savybėmis. Daugelis pasaulio tautų snaputį laiko galingu bioenergetiniu stimuliatoriumi.

Kvapiųjų kanangų aliejus (malajų kalboje ylang-ylang – svyrantys žiedai) gaunamas iš „Rytų karūnos“– tropinio augalo, sutinkamo Taityje, Seišelių salose, Indonezijoje ir Filipinuose - žiedų. Išsiskiria stimuliuojamuoju ir antiseptiniu poveikiu; veiksmingas esant depresinei nuotaikai, nerimui, pervargimui. Pašalina emocinę įtampą, padeda išsivaduoti iš baimės ir pykčio.

Įtrauktas į kosmetikos priemonių sudėtį jaunina, drėkina ir saugo jautrią odą. Taip pat puikiai tinka mišraus tipo odai puoselėti. Pašalina po vabzdžių įkandimų pasireiškiantį niežulį.

Pagal aromaterapeutų indikacijas kvapiųjų kanangų aliejus grąžina sveikatą pažeistiems, nusilpusiems, išplonėjusiems ir linkusiems į slinkimą plaukams. Tai pasakytina ir apie mūsų BLAKSTIENŲ BALZAMĄ, juk kadaise kvapiųjų kanangų aliejus buvo įtrauktas ir į kitos garsios plaukų priežiūros priemonės „makasaro aliejaus“ sudėtį.

 

Naudojimas

Nedidelį kiekį balzamo 2-3 kartus per savaitę paskirstykite ant blakstienų nuo šaknų iki galiukų. Prieš procedūrą būtinai pašalinkite blakstienų tušo likučius naudodamos VALOMĄJĮ PIENELĮ. Jei balzamo kontaktas su oda arti akių junginės sukelia nemalonių pojūčių, verčiau 2-3 kartus per savaitę paskirstykite priemonę viršutinių ir apatinių vokų srityje taip, kad pasiektumėte blakstienų šaknis, bet išvengtumėte kontakto su akių junginės maišeliais.

Veiksminga BLAKSTIENŲ BALZAMO procedūrą atlikti ir visai akių kontūro sričiai: labai nedidelį kiekį – 1-3 lašelius priemonės - paskirstykite ant odos, ypač „žąsų kojelių“ susidarymo srityse (akių kampučiuose).

 

(!) BLAKSTIENŲ BALZAMO naudojimas – baigiamoji priežiūros procedūra. STANGRINAMASIS MAITINAMASIS VOKŲ KREMAS arba Vokų kremas GELIO KONTŪRAS naudojami iki, o ne prieš balzamo aplikaciją ir būtinai bent pusvalandžiu anksčiau.

 

Kompanija sukaupė įdomią balzamo naudojimo patirtį antakių sričiai puoselėti: pasirodo, įtrinant balzamą į plaukus galima veiksmingai sustiprinti plaukų svogūnėlius ir suaktyvinti antakių augimą.


А. Golubkovas, Vyr. technologas 

О. Golubkova, Laboratorijos vedėja