+370 655 49909
Autorizacija:

Naudinga žinoti

Rankų kremas aliejus

Rankų kremas aliejus

Tai ypatinga, kompanijai MIRRA ganėtinai netipiška, naujoviška odos priežiūros priemonė – bent jau jutiminiu požiūriu. Rankų kremas aliejus visiškai nelipnus, visiškai neriebus, ganėtinai greitai susigeria į odą, o sykiu pasižymi visomis odą puoselėjančio aliejaus savybėmis.

 

Poveikis:

  • aktyviai drėkina, pašalina tempimo pojūtį;
  • minkština odą, padeda gyti smulkiems įtrūkimams, pašalina sudirgimą;
  • atstato pažeistas barjerines odos funkcijas, grąžina jai stangrumą bei elastingumą.

 

Naudojimas:

Lengvais masažiniais judesiais paskirstyti nedidelį kiekį priemonės ant švarių, truputį drėgnų rankų (galima ir ant sausų – priklausomai nuo odos būklės), kol pilnai susigers. Galima naudoti kaip greitosios pagalbos priemonę sugrubusiai, dehidratuotai bet kurios veido ar kūno srities odai atstatyti.

Aktyvieji komponentai:

Nerafinuotas taukmedžių aliejus, fermentuotas arganų aliejus, ryžių sėlenų aliejus, šlapalo vedinys, aktyviai drėkinantis augalinės kilmės cukrų (polisacharidų) kompleksas (L-fukozė, D-galaktozė ir galakturono rūgštis), hialurono rūgštis, niacinamidas (vitaminas PP), vitaminai C ir E, epofenas, antioksidantas RonaCare AP, natrio askorbilo palmitatas.    

 

Taukmedžių aliejus

Puikiausias aliejus, gaunamas iš medžio vaisių kauliukų minkštimo. Nemuilinamieji komponentai, esantys aliejaus sudėtyje, pasižymi regeneracinėmis savybėmis, todėl skatina kolageno sintezę. Be to, veikia kaip UV filtrai ir antioksidantai. Taukmedžių aliejus puikiai minkština, drėkina ir saugo odą, atitolina senėjimą, padeda greičiau gyti odos pažeidimams.

Fermentuoti aliejai – tai ypač lengvi aliejai aktyviam odos ir plaukų maitinimui ir puoselėjimui. Valdomoji aliejaus fermentacija leidžia išskaidyti triglicerido molekulę į glicerino ir vertingų riebalų rūgščių (tame tarpe nesočiųjų) molekules, nepažeisdama nė vieno komponento. Šis procesas panašus į virškinimo procesą. Jo dėka komponentai tampa geriau biologiškai pasisavinami.

Savybės:

  • fermentuotame aliejuje dešimtis kartų daugiau laisvų riebalų rūgščių nei originale, todėl jie geriau biologiškai pasisavinami;
  • padidėja aliejaus maitinamoji vertė, nes riebalų rūgštys jau „išlaisvintos“ ir gali įsikomponuoti į ląstelių membranas ir barjerinio sluoksnio lipidines lameles;
  • kremas ypač lengvas, nes jame sumažėja „sunkiųjų“ trigliceridų ir pagausėja „lengvesnių“ laisvųjų riebalų rūgščių (pastarųjų yra daugiau).

Fermentuotas arganų aliejus

Tai vienas iš brangiusių ir vertingiausių augalinių aliejų. Dėl didelio vitamino E ir antioksidantų kiekio pasižymi ypač ryškiomis jauninamosiomis ir atkuriamosiomis savybėmis. Puikiai puoselėja odą ir plaukus. Saugo ir atstato vystančią odą, kenčiančią nuo oksidacinės pažaidos. Didina odos stangrumą bei elastingumą.

Arganų aliejus, įtrauktas į Rankų kremo aliejaus sudėtį - grynai biologinės kilmės produktas, gaunamas bakterinės fermentacijos būdu.

 

Ryžių sėlenų aliejus

Išsiskiria didele koncentracija nesočiųjų riebalų rūgščių, kaip antai oleino, linolio ir palmitino. Labai vertinamas kosmetologų, nes jo sudėtyje yra ypač turtingos sudėties nemuilinamoji frakcija, sudaryta iš fitosterolių (vienas iš jų – vitaminas E), ferulo ir vanilino rūgščių (galingų gamtinių antioksidantų) bei gama orizanolio (tai vienas iš šiuo metu aktyviausiai tyrinėjamų komponentų, kuris, kaip patvirtino tyrimai, veiksmingai saugo odą nuo fotosenėjimo).

Papildomi komponentai, įeinantys į aliejaus sudėtį – tai sterinai ir trigliceridai.

Sterinai stiprina barjerines odos funkcijas, gerina mikrocirkuliaciją, saugo odą nuo ankstyvo senėjimo ir UV spindulių, veikia priešuždegimiškai.

Trigliceridai ramina ir minkština odą, padeda atstatyti lipidinę mantiją.

Sekantis svarbus komponentas – hialurono rūgštis, gaunama taikant biotechnologijos metodus. HR – tai dermos tarpląstelinė medžiaga. Odoje ją gamina fibroblastai ir keratinocitai. Tačiau natūrali hialurono rūgšis labai greitai pasigamina ir taip pat greitai suyra. Pagrindinis jos ypatumas – labai didelė molekulinė masė – iki 8 MDa (mega daltonų).

Kremo aliejaus gamybai naudojama vidutinės molekulinės masės HR, kurios mažesnioji dalis patenka į odos gilumą, o didžioji lieka ant odos paviršiaus, sudarydama pralaidžią orui aktyviai drėkinančią ir saugančią nuo drėgmės praradimo plėvelę.

Nikotinamidas (vitaminas PP) – tai vandenyje tirpi vitamino B3 forma.

Įrodytos nikotinamido savybės:

  • veikia priešuždegimiškai (gerina spuogų pažeistos odos būklę);
  • mažina odos pigmentaciją;
  • Gerina energijos apykaitą odos ląstelėse;
  • Reguliuoja epidermio lipidų, tame tarp keramidų, sintezę, šitaip stiprindamas odos barjerą;
  • Reguliuoja epidermio ląstelių keratinizacijos procesą;
  • Saugo nuo UV apšvitinimo padarinių;
  • Gerina senėjimo ir UV spindulių pažeistos odos išvaizdą (išlygina odos mikroreljefą, padailina veido atspalvį ir pastebimai pašalina geltonį).

Prebiotikas INULINAS – novatoriškas kosmetikos komponentas. Normalizuoja odos mikrofloros sudėtį ir stiprina vietinį imunitetą. Jūsų rankos atrodo išpuoselėtos ir sveikos.